Μπουρεκάκια
Καφές χωρίς το συνοδευτικό του γίνεται? Δεν γίνεται!!!! Νοστιμότατα και πανεύκολα Μπουρεκάκια λοιπόν για τον καφέ και όχι μόνον!!!
Υλικά
Ζυμη
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσαγιού ηλιελαιο
1 φλ. τσαγιού ρετσίνα
Γεμιση
Φέτα
1 αυγό + 1 κρόκο
Μαύρο πιπέρι
Για από πάνω
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Χτυπάμε το αυγο και τον κρόκο και τα προσθέτουμε στη θριμματισμένη φέτα. Αν επιθυμούμε ρίχνουμε και λίγο μαύρο πιπεράκι και τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και μόλις ομογενοποιηθούν τη χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια 40 γρ έκαστο.
Ανοίγουμε με το χέρι το κάθε μπαλάκι σε μια στρογγυλή μικρή πιτουλα ( σαν ένα πιατάκι του καφέ περίπου, ίσως λίγο μικρότερη) βάζουμε ένα κ.γλ. κοφτό περίπου γέμιση στο μισό και με το άλλο μισό καπακώνουμε και πατάμε γύρω γύρω με το δάχτυλο μας να κλείσει καλά, και μετά με πατάμε γύρω γύρω με πιρουνάκι να κάνουμε σχέδιο, και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Χτυπάμε καλά με πιρούνι το ασπράδι που κρατήσαμε από το ένα αυγό της γέμισης, και αλείφουμε τα μπουρεκακια πριν τα φουρνιζουμε
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25′ – 30′ περίπου ταυτόχρονα και τα δύο ταψιά
Σημείωση
– Το φλυτζάνι μου είναι 200 ml
– Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρετσίνα με φρέσκο γάλα
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπουρεκάκια τραγανά με σπανάκι
Υλικά:
Φυλλα κρούστας 3 τμχ
σπανάκι 500 γρ
κρεμμύδι 1 μέτριο
αυγά 2 τεμ.
γιαούρτι 1 κουτ.
λάδι 1/2 κουτ.
αλάτι
πάπρικα
πιπέρι
Για επάλλειψη:
κρόκος 1 τεμ.
νερό 1 κ.γ.
σουσάμι και παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
Το σπανάκι πλένεται και καθαρίζεται από τα κοτσάνια.
Κόβουμε και τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε αυτό προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι, πάπρικα.
Ζυμώνουμε και ανακατεύουμε με το χέρι, αφαιρώντας το νερό που έχει βγει.
Χτυπάμε τα αυγά σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μέρος αυτού του μείγματος απλώνεται στο πρώτο φύλλο.
Χρησιμοποιείται βούρτσα σιλικόνης.
Αφού αλείψουμε, το φύλλο διπλώνεται στη μέση.
Απλώνουμε ξανά το μείγμα και απλώνουμε το σπανάκι στον πάτο του φύλλου.
Τυλίγεται σε ρολό και κόβεται σε ίσα κομμάτια, τα οποία τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε τα μπουρεκάκια με χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά.