Κέικ Bounty 

Υλικά

Κεικ:
4 αυγά,
200 γρ ζάχαρη,
200g αλεύρι,
Κακάο -3 κουταλιές της σούπας,
Κρέμα γάλακτος 10% – 200ml (για να μουλιάσει το κέικ);

Κρέμα:
200 γραμμάρια τριμμένη καρύδας
150 γραμμάρια ζάχαρης
250 ml γάλα
150 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη . Ο χρόνος χτυπήματος είναι 15 λεπτά. Το μείγμα αυγών-ζάχαρης πρέπει να γίνει χιονόλευκο.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο. Προσθέστε το μείγμα που προκύπτει σε μικρές δόσεις στο μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνετε τη φόρμα με λάδι και ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμολυς μέχρι να είναι έτοιμο τσεκ με οδοντογλυφίδα.
Ενώ το κέικ κρυώνει, ετοιμάζετε την κρέμα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμειγνύετε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Βάλτε το στη φωτιά και λιώστε το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια
καρύδας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και σιγοβράστε το για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε κατά διαστήματα τη γέμιση.

Χωρίστε το κέικ σε 2 μέρη, μουλιάστε το σε κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα). Απλώστε την κρέμα. Συναρμολογήστε το κέικ, μπορείτε να ρίξετε
από πάνω γλάσο σοκολάτας ή να πασπαλίσετε με ροκανίδια σοκολάτας.

H συνταγή είναι της Ольга Воронова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι

Υλικά

2 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
180 ml ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις μία βανίλια
1 κουταλιά της σούπας baking powder

Σιρόπι πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε τώρα με το σύρμα.Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε το κέικ μας έχει ψηθεί αν όχι αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι και λίγο παραπάνω.
Αφήνουμε να σταθεί να το απορροφήσει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Δεν έχετε φάει πιο αφράτο κέικ από αυτό.

Δοκιμάστε το!!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤσιζ κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο!!
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα με κρέμα