Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος είναι μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή της κλασικής ιταλικής συνταγής, ιδανική για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυγά

Υλικά:

500γρ. σπαγγέτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 συσκευασίες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
200γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Κρασί (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λίγο πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
(Προαιρετικό) Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί, για να γίνει η σάλτσα πιο ρευστή.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να επικαλυφθούν τα σπαγγέτι με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως, με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η Συνταγή είναι της κας Katerina Sergi

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού
Επόμενο άρθροΚέικ Μήλου με καρύδια