CheeseCake Με Ρόδι

Συστατικά:

Μέτρηση έγινε με 250 ml ποτήρι νερό

Για τη βάση:
250 γρ. Μπισκότα πτι μπερ
125 g λιωμένου βουτύρου

Για την κρέμα:
3 αυγά
600 γρ. Κρέμα τυρί ή στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
1 συσκευασία ζάχαρης βανίλιας
6 κουταλιές χυμό λεμονιού
Ξύσμα 1 λεμονιού

Σάλτσα:
3 φλιτζάνια ρόδι
1,5 ποτήρια νερό 
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλαουρ
Τρίμηνο τσάι ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα τσερκι 26 εκ με λαδόκολα στην βάση και στα πλαινά που τα έχουμε αλειψει με βουτυρο για να κολλήσει η λαδόκολλα.
Μετά την προετοιμασία, της φόρμας ας κόψουμε ένα αλουμινόχαρτο σε δύο φαρδιές λωρίδες
θα τυλίξετε το ταψί γύρω γύρω γιατί θα το μαγειρέψουμε σε νερό.


Πάρτε ένα αλουμινόχαρτο για να καλύψετε πλήρως την κάτω βάση και τα πλαινα.
Μόλις καλυψουμε καλά όλες τις πλευρές της φόρμας, την αφήνουμε στην άκρη

Tώρα μπορούμε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μπισκότα μας για τη βάση
Σπάστε τα μπισκότα σε ένα μπλεντερ ή χρησιμοποιήσετε μια σακούλα για τρίψετε τα μπισκότα.
Ρίχνουμε τα μπισκότα σε μία μπασίνα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά
με μία μαρίζ να γίνει σαν βρεγμένη άμμος
Στρωνουμε το υγρό μπισκότο στην βάση το κείκ και το απλώνουμε και το πιεζουμε με την βάση ενός ποτηριού για να σφίξει και να γίνει σταθερή και την βάζουμε στο ψυγείο

Για την κρεμα

Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, τα αυγά, ζάχαρη , βανίλια, κορν φλαουρ,
κρεμα γάλακτος , ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε και χτυπάμε με
ένα συρμα χειρός να πάρουμε μια πηχτή κρεμα.  Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο κέικ
και το βάζουμε σε ταψί με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ωρα

Σάλτσα ροδιού

Καθαρίστε το ρόδι ριξτε όλα τα σπορια του μέσα σε ένα μπολ (δείτε διάφορες τεχνικές για το
πως καθαρίζουμε το ρόδι)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 ποτήρια σπορια ροδιού,ζαχαρη και ανακατεύω.
Διαλύω το κορν φλαουρ με 1/4 ποτηρι νερό

(Βγάζω το τσερκι απο το φουρνο και το αφήνω στην άκρη)

Ρίχνω το 1,5 ποτήρι νερού μέσα στο ρόδι και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω.
Προσθέτω το κορν φλαουρ που διαλύσαμε στο νερό  σιγα σιγα, ενω ανακατεύω συνέχεια να πήξει καλά

Μόλις πήξει το αδειάζω ελαφρως ζεστό πάνω στην κρέμα

και το αφήνω να κρυώσει στο ψυγείο ίσως και όλη την νύχτα αν δεν έχετε χρόνο τουλάχιστον 2 ώρες εγω το άφησα 12 ώρες.

Αφαιρέστε το τσερκι και είναι ετοιμοοοοοο

Απολαύστε🌾

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΕίναι τα πιο αφράτα και εύκολα Ψωμάκια
Επόμενο άρθροΜία ξεχασμένη γεύση με μελάσα και καρύδι