ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το Στρώμα σοκολάτας:
300 gr αλεσμένα καρύδια
300 gr τριμμένη σοκολάτα
300 γρ ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι ρούμι ή εκχύλισμα βανίλιας
Κίτρινο στρώμα:
4 κρόκους αυγού
200gr Ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χαρτί ψησίματος (4 κομμάτια, περίπου 50 x 50 το καθένα)
+ λίγο ζάχαρη άχνη

ΟΔΗΓΙΕΣ
Στρώμα σοκολάτας:
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα καρύδια, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας (ή ρούμι) και ανακατέψτε ξανά. Τέλος, προσθέστε γάλα και αναμείξτε δυνατά μέχρι να πάρετε ένα ημί-σκληρό πυκνό μίγμα.


Διαχωρίστε σε 4 ίσα μέρη. Εργαστείτε το καθένα σε ένα μικρότερο ορθογώνιο, το πάχος 2-3 δακτύλων. Αφήνω στην άκρη.
Κίτρινο στρώμα:

 

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό τα 2/3, βράστε το καλά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στη μέση.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο δοχείο μέσα στο μεγάλο, βεβαιώνοντας ότι ταιριάζει στο εσωτερικό, ενώ το πάνω τμήμα παραμένει στο εξωτερικό.
(Ουσιαστικά, το μικρότερο δοχείο είναι το μισό έξω).
Βάλτε τους κρόκους στη μικρότερη κατσαρόλα, προσθέστε ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα μίξερ χειρός μέχρις ότου οι κρόκοι αυγού γίνουν ανοιχτοκίτρινοι.
Κρατήστε το δοχείο με το άλλο χέρι και :
1. αναμιγνύετε τα πάντα
και 2. προσέχετε να μην αναστρέψετε τα δοχεία και να καείτε. (Αυτό το μέρος είναι κρίσιμο καθώς επεξεργάζεστε τους κρόκους αυγών.)
Προσθέστε βούτυρο στο δοχείο και συνεχίστε να ανακατεύετε. Μόλις το μείγμα είναι μαλακό(3-4 λεπτά), αφαιρέστε από την φωτιά.


Στρώστε ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος στον πάγκο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Ανοίξτε το ένα στρώμα σοκολάτας σε ένα ορθογώνιο με έναν χοντρο πλάστη μέχρι να είναι το πάχος ενός δακτύλου (περίπου). Πάρτε το 1/4 του κίτρινου στρώματος και κατανέμετε ομοιόμορφα από πάνω.


Τυλίξτε το κέικ από το μακρύτερο άκρο.

Τυλίξτε με το χαρτί ψησίματος

και αφήστε το στο ψυγείο ή τον καταψύκτη ανάλογα με πότε σκοπεύετε να το καταναλώσετε.
Επαναλάβετε τα βήματα για τα υπόλοιπα 3 ρολά.
Πριν το σερβίρισμα, κόβετε κάθε ρολό σε κομμάτια 3 εκατοστών.

ΠΗΓΗ balkanlunchbox.com

Προηγούμενο άρθροΡοδέλες Μελιτζάνας με Κιμά
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με Σάλτσα και Τυρί στο Φούρνο