Cheesecake με μπισκότα Lotus

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα Lotus (κρατάμε μερικά για διακόσμιση)
100 g μαλακό βούτυρο
500 γρ μασκαρπόνε
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 βαζάκι κρέμα Lotus

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ αλέστε 200 γραμμάρια μπισκότα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με δαχτυλίδι / μέγεθος 20 εκ. / καλυμμένη με μεμβράνη.
Πιέστε καλά μέχρι το κάτω μέρος της φόρμας. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Σε αυτό το διάστημα χτυπάμε 500 γρ μασκαρπόνε με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και μισό βαζάκι κρέμα Lotus, περιχύνουμε με το μείγμα την βάση των μπισκότων και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Και στο τέλος σ ενα μπεν μαρι, λιώστε την άλλη μισή κρεμα από το βάζο Lotus.
Λιώνει πολύ γρήγορα σε περίπου 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε πάνω από το cheesecake και αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες
Διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο γυρω γυρω

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣε λίγα μόνο λεπτά τα μπισκότα λιώνουν στο στόμα σας!
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με δαμάσκηνα και καρύδι, ζουμερός και γευστικός