Cheesecake Μπακλαβά..🌹

Υλικά:

8-10 φύλλα κρούστας για γλυκά
ηλιέλαιο

Για την γέμιση:
150 γρ. Καρύδια
100 γρ. Φιστίκια Αίγινης
3 κ.σ ηλιέλαιο
Για την κρέμα:
200 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
150 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
1 ζαχαρούχο γάλα
Λίγο χυμό λεμονιού
3 αυγά
2 βανίλιες η υγρή βανίλια

Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Ξυλάκι κανέλας
1 φέτα λεμόνι
Φιστίκια Αίγινης αλεσμένα και ολόκληρα για την διακόσμηση

Πως θα το κάνουμε:

Λαδώνουμε με πινέλο ένα φύλο και το διπλώνουμε στη μέση και άλλη μια φορά μέχρι να έχουμε μια φαρδιά λωρίδα. Την Λαδώνουμε και την τοποθετούμε σε μια λαδωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Ένα μέρος των φύλλων να προεξέχει, συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα μέχρι να καλύψουν όλη τη φόρμα.

Αλέθουμε τα καρύδια και τα Φιστίκια Αίγινης.
Προσθέτουμε 3 κ.σ ηλιέλαιο και αλέθουμε ξανά για πολύ λίγο μέχρι να υγρανθουν. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και απλώνουμε μέσα στη φόρμα πάνω στα φύλλα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ και προσθετουμε τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και τα αυγά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα καρύδια μέσα στη φόρμα. Τα φύλλα που προεξέχουν τα φέρνουμε πάνω στην κρέμα και τα λαδώνουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180’C βαθμούς για 30′ περίπου λεπτά.
Κάνουμε το σιρόπι με τα υλικά της συνταγής και βράζουμε για 7′ λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν ψηθεί το γλύκισμα με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στα φύλλα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Καλη επιτυχία!!!

Για Περισσότερες φωτογραφίες στο Helena’s Greek cooking

 

Προηγούμενο άρθροΑνάποδη Μιλόπιτα με μπισκότο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο φούρνου μαριναρισμένο σε αρωματικά μυρωδικά και χυμό λεμονιού