CheeseCake πορτοκαλιού με σοκολάτα

Υλικά

* 450 γρ ρικότα στραγγισμένη
* 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
* 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
* 3 αυγά
* 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
* 1 φλιτζάνι σοκολατάκια
* 1/3 φλιτζάνι ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στρώνουμε και λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ 22 εκ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, το ελληνικό γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν
Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και το δουλεύουμε στο μείγμα

Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε και καλύπτουμε τα σοκολατένια πατατάκια και τη φλούδα πορτοκαλιού με αλεύρι (αυτό εμποδίζει να βυθιστούν στον πάτο του κέικ) και μετά τα ανακατευπυμε στο μείγμα της ρικότας μα το γιαουρτι
Γαρνίρετε με λίγα τσιπς σολολάτα και φλούδα πορτοκαλιού
Ψήνουμε στους 180 C για 75 λεπτά

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Hanan Faress

Προηγούμενο άρθροΕίναι μια κρύα μεταξένια πουτίγκα με βάση το σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΧρυσαφένια Κιμαδοπιτάκια: Ιδανικά για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο!