Διαφήμιση

Ρολάκια Κανέλας- Cinnamon Rolls

Τα ρολάκια κανέλας είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά! Η αρωματική κανέλα και η απαλή ζύμη δημιουργούν μια τέλεια συνταγή για ένα νόστιμο πρωινό ή απογευματινό σνακ.

Υλικά

Διαφήμιση

250 γρ Χλιαρό Γάλα
1 φακελάκι 8γρ Ξηρή Μαγιά
70 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ Βούτυρο λιωμένο Χλιαρό
575 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Γέμιση
180 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ Ζάχαρη Καστανή
60 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
7 γρ Κανέλα Σκόνη
4 γρ Γαρύφαλλο Σκόνη
λίγο Μοσχοκάρυδο
1 Βανίλια

Για το Γλασο Τυριού
100 γρ Τυρί Κρέμα
170 γρ Ζάχαρη άχνη
15 γρ Γάλα
1 Βανίλια

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε ένα εύκολο και γρήγορο προζύμι όπου σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη
τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η Μάγια σε ζεστό περιβάλλον
Οσο φουσκώνει το προζύμι σε ένα μικρό μπολ όπου έχω το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτω την καστανή και
τη λευκή ζάχαρη τη βανίλια και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύω μέχρι να έχουμε μία ωραία πάστα
Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. Στην μαγια που έχει φουσκώσει προσθέτουμε τα αυγά όπου βρίσκονται σε θερμοκρασία
δωματίου και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν

Διαφήμιση


Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Λαδώνουμε τη λεκάνη τοποθετούμε μέσα τη ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε
ζεστό περιβάλλον. Η ζύμη μας έχει φουσκώσει πάρα πολύ την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας όπου τον έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι
και ζυμώνουμε ελαφρώς και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ένα μεγαλούτσικο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο

Αφού ανοίξουμε τη ζύμη μας απλώνουμε επάνω της την Πάστα με βούτυρο που φτιάξαμε την απλώνουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού στη
συνέχεια και με πολύ μεγάλη προσοχή διπλώνουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρόλο και με ένα μαχαιράκι την κόβουμε σε 12 ρολάκια
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί όπου το έχουμε βουτυρώσει σε μία μικρή απόσταση μεταξύ τους καθώς θα φουσκώσουν
Σκεπάζουμε το ταψί με μία μεμβράνη Το αφήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσουν τα ρολάκια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα έτοιμα
ψημένα τα ρολάκια μας έχουν μοσχομυρίσει απίστευτα έτσι όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε με το λευκό γλάσο τυριού και το απλώνουμε
ώστε να πάει παντού το γλάσο

Το γλάσο τυριού το φτιάξαμε έχοντας βάλει όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα
Αφήνουμε τα cinnamon rolls να κρυώσουν ελαφρώς καθώς τρώγονται απίστευτα όσο είναι χλιαρά Αλλά φυσικά μπορούν να καταναλωθούν και κρύα

Διαφήμιση
Διαφήμιση