Δείτε Επίσης: Γαλλικές Πίτσες σε ψωμί | Σπιτική Πίτσα στο τηγάνι
Είναι καλύτερο από την πίτσα και όποιος το δοκίμασε, το αγάπησε και η προετοιμασία είναι σύντομη:
Αν έχετε ξαφνικούς επισκέπτες, τότε αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας είναι η ιδανική λύση. Είναι μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, που θα σας σώσει από τη δύσκολη θέση, αφού είναι έτοιμη σε λιγότερο από μία ώρα. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
Υλικά για τη ζαμπονοτυρόπιτα
- 1 γιαούρτι (180 γρ.)
- 2 αυγά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γρ. ζαμπόν
- 400 γρ. τυρί (για πίτσα)
- 200 ml σάλτσα για πίτσα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 6 έτοιμα φύλλα κρούστας για πίτα
- Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση της συνταγής
Σε ένα μπολάκι, ρίχνω τα αυγά, το γιαούρτι και λίγο αλάτι, και τα χτυπάω καλά μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Ψιλοκόβω το ζαμπόν και τρίβω το τυρί στο χοντρό. Σε ένα άλλο μπολάκι, ρίχνω τη σάλτσα για πίτσα, το λάδι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, και τα ανακατεύω καλά.
Σε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνω λίγο λάδι και βάζω το πρώτο φύλλο κρούστας διπλωμένο, ή δύο φύλλα αν το ταψί είναι μεγαλύτερο. Αλείφω το φύλλο με τον χυλό αυγού που έχω φτιάξει και ρίχνω πάνω του ζαμπόν, σάλτσα πίτσας και τυρί.
Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνω 4 φορές. Την 5η φορά, σκεπάζω μόνο με ένα φύλλο διπλωμένο και από πάνω ρίχνω τον χυλό αυγών που περίσσεψε.

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη Ζαμπονοτυρόπιτα
Για να γίνει ακόμα πιο γευστική η ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριών, όπως μοτσαρέλα ή κασέρι.
Μην παραλείψετε τη ζάχαρη στη σάλτσα, γιατί βοηθάει στην ισορροπία των γεύσεων.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει για 10 λεπτά πριν την κόψετε, για να μη διαλυθεί.











