Χαλβάς Φαρσάλων με καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!
O Χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση, είτε για να το απολαύσετε μόνοι σας, είτε για να το μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια.
Υλικά:
4 φλ.κοφτά του τσαγιού ζάχαρη
4 φλ.του τσαγιού νερό
2 φλ.του τσαγιού νισεστέ
Μισό φλ.του τσαγιού ηλιέλαιο
1 και μισό φλ.αμυγδαλόψυχα
2 βανίλιες
Κανέλα προαιρετικά για άρωμα.
Εκτέλεση:
Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Σε ταψάκι απλώνουμε τα αμύγδαλα χωρίς φλούδα. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε ώστε να ψηθούν τα αμύγδαλα ομοιόμορφα.
Σε ένα μεγάλο μπολ έβαλα και ανακάτεψα το νερό,το νισεστέ,την ζάχαρη τα 3 φλυτζάνια,το λάδι,τις βανίλιες, και την κανέλα αν βάλουμε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα έβαλα το ένα ποτήρι ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα στη συνέχεια έριξα το παραπάνω μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Έβρασα μέχρι να πήξει το μείγμα και έριξα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Το έβαλα σε ένα ταψάκι και από επάνω έριξα λίγο ζάχαρη και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ στους 200 βαθμούς μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη