Φιλέτο Κοτόπουλο με μανιτάρια
Αυτό το πιάτο είναι:
- Νόστιμο: Η πλούσια γεύση από τα μανιτάρια και τα μυρωδικά δένει τέλεια με το ζουμερό κοτόπουλο, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη αρμονία.
- Ελαφρύ: Χωρίς την κρέμα γάλακτος, το πιάτο γίνεται πιο υγιεινό και διατηρεί μια ωραία ισορροπία γεύσεων.
- Πολύ εύκολο: Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
- Πολύ ευέλικτο: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Ιδανικό για κάθε περίσταση: Σερβίρεται ζεστό, ως κύριο πιάτο, με ρύζι ή πατάτες, και ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι έως ένα επίσημο δείπνο.
Επιπλέον, αξίζει να τονίσουμε:
- Η κρεμώδης υφή της σάλτσας, παρά την απουσία κρέμας γάλακτος, είναι εκπληκτική.
- Η χρήση φρέσκων μυρωδικών, όπως θυμάρι και ρίγανη, δίνει στο πιάτο μια μοναδική φρεσκάδα.
- Η ποικιλία μανιταριών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσφέρει μια γευστική ποικιλία.
Συνοψίζοντας, το Φιλέτο Κοτόπουλο με μανιτάρια χωρίς κρέμα γάλακτος είναι ένα νόστιμο, υγιεινό και εύκολο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε το και ανακαλύψτε μια γευστική εμπειρία που θα σας συναρπάσει!
Υλικά:
φιλέτο κοτόπουλου 2 κομάτια.
μανιτάρια 200 γρ
αποξηραμένο μανιτάρι πορτσίνι αλεσμένο 1 κουτ.γλ (υπάρχει στα μπαχαροπωλεία)
ζωμός βοδινού 1 κύβο
πατάτες 4 τεμ.
κρεμμύδι 1 μικρό κεφάλι
λάδι 60 γρ
αλεύρι 1 κ.γ.
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τις πατάτες, ψιλοκόψτε τις χοντροκομμένες και βράζετε σε αλατισμένο νερό.
Θρυμματίζετε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές με μια πρέσα πουρε, προσθέτετε λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε τις στην άκρη.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και ψήστε ελαφρά στο γκριλ, στο τηγάνι ή στη φριτέζα.
Κόψτε σε χοντρές φέτες.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τηγανίστε το σε μείγμα λαδιού και βουτύρου.
Τα μανιτάρια ψιλοκόβονται και προστίθενται στο τηγάνι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το αλεύρι, τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, το ζωμό βοδινού κρέατος διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια
νερό.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα, ψητό φιλέτο κοτόπουλου.
Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, και σερβίρετε πάνω στον πουρέ πατάτας.
ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια στον φούρνο
Συστατικά:
Φιλέτο κοτόπουλου – 600 g
Μανιτάρια Champignons – 300 g
Κρέμα Γάλακτος – 400 g
Σκληρό τυρί – 100 g
Ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
Αλάτι – για γεύση
Μαγείρεμα:
1. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Εάν τα μανιτάρια είναι μικρά, μπορείτε απλά να τα κόψετε στη μέση.
2. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
3. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι, βάζουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας, σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να καλυφθεί
το φιλέτο με μια λευκή κρούστα από όλες τις πλευρές.
5. Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τηγανίστε τα όλα μαζί, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Φέρτε σε ετοιμότητα.
6. Ρίχνουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα 15 έως 20% σε λιπαρά. Όλα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
7. Απλώστε την προκύπτουσα μάζα σε πηλινα μπολάκια ψησίματος.
8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 5-7 λεπτά ή λίγο περισσότερο μέχρι να εμφανιστεί μια χρυσή κρούστα
στο τυρί.
9. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Καλή όρεξη!