Φτερούγες κοτόπουλου με μπύρα και πατάτες

Αυτές οι φτερούγες κοτόπουλου δεν είναι απλά νόστιμες, είναι μια εμπειρία! Η μαρινάδα με μπύρα δίνει μια μοναδική γεύση στο κοτόπουλο, ενώ οι τραγανές πατάτες ψημένες στο ίδιο ταψί είναι το τέλειο συνοδευτικό.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Η μαρινάδα με μπύρα δίνει μια ελαφρώς γλυκιά και αλμυρή γεύση στο κοτόπουλο, ενώ η ρίγανη και το σκόρδο προσθέτουν μια ωραία πινελιά.
  • Η υφή: Το κοτόπουλο είναι ζουμερό και τρυφερό, ενώ οι πατάτες είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές στο εσωτερικό.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται πολύ χρόνος για να ετοιμαστεί.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά στη μαρινάδα, όπως πάπρικα ή καγιέν.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τις φτερούγες και τις πατάτες σε ξεχωριστά ταψιά.
  • Σερβίρετε τις φτερούγες με τη σάλτσα της επιλογής σας, όπως μπάρμπεκιου, τζατζίκι ή μαγιονέζα.

Συνολικά, αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα. Σίγουρα θα αρέσει σε όλους!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά:

• Φτερούγες κοτόπουλου 600 g
• Πατάτες 1 κιλό
• Μπυρα 150 ml
• Αλάτι
• κόκκινο πιπερι 1 κουταλάκι του γλυκού.
• Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας.
• 1 κ. γλ. κουρκουμά
• μαύρο πιπέρι
• βούτυρο 60 g
• λάδι 2 κουταλιές της σούπας.
• νερό 1 ποτηρι.
• ζωμό κοτόπουλου 1 φλιτζάνι

Εκτέλεση:

Οι φτερούγες κοτόπουλου καθαρίζονται και πλένονται.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και αφήστε το στην άκρη.
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, ρίγανη, κουρκουμά.


Τακτοποιήστε σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου πάνω τους.
Γεμίστε με μπύρα και ένα ποτήρι νερό, με το ζωμό κοτόπουλου διαλυμένο σε αυτό.
Τα κομμάτια βουτύρου στοιβάζονται απο πάνω.
Τοποθετήστε στο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για μία ώρα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή: https://mytasted.blogspot.com/