Μελωμένο Κοτόπουλο με μπάμιες

Υλικά

κοτόπουλο – 500 g, φτερά ή πόδια
μπάμιες – 1 πακέτο
κρεμμύδι – 3 κεφάλια
κόκκινο πιπέρι – 1 κουταλιά της σούπας.
μαύρο πιπέρι – 1/4 κουταλάκι του γλυκού.
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας, από πάνω
πατάτες – 3 τεμ.
ντομάτες – 1 τεμ.
κόκκινες πιπεριές – 1 τεμ.
αλάτι για γεύση
λάδι – 6 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
Κατόπιν αφαιρούμε και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι όχι πολύ ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε τις πιπεριές, χύμα ψιλοκομμένες.
Προσθέστε αλάτι στη γεύση, περίπου 1/2 κουτ. και προσθέτουμε το κρέας, τις πατάτες κομμένες σε κύβους.

Μαγειρεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά, προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε τόσο ζεστό ζωμό κοτόπουλου να τα σκεπάσει.
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τις μπάμιες, την ντομάτα, το ψιλοκομμένο και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε τη μπάμια στο μάτι της κουζίνας για 10-15 λεπτά και μετά τη μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί.
Ψήνουμε το κοτόπουλο με τις μπάμιες και τις πατάτες στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά στους 200°C.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας σαν τούρτα!
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ με χυμό πορτοκαλιού και κρέμα αμυγδάλου