Γαλατόπιτα

Η γαλατόπιτα με σιμιγδάλι και μέλι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Η βελούδινη κρέμα σιμιγδαλιού, αρωματισμένη με βανίλια και πορτοκαλι, συνδυάζεται τέλεια με το γλυκό και γνησιο μέλι, δημιουργώντας ένα γλυκό που είναι ταυτόχρονα απλό και γευστικό.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη στην παρασκευή: Η γαλατόπιτα δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες και μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα από όλους.
  • Απλά υλικά: Τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή της γαλατόπιτας είναι απλά και οικονομικά, και τα βρίσκουμε εύκολα σε κάθε σούπερ μάρκετ.
  • Υγιεινή επιλογή: Η γαλατόπιτα είναι μια σχετικά υγιεινή επιλογή σε σχέση με άλλα γλυκά, καθώς δεν περιέχει φύλλο κρούστας και μπορεί να γίνει με μέλι αντί για ζάχαρη.

  • Πλούσια γεύση: Η γαλατόπιτα έχει μια πλούσια και γεμάτη γεύση, που οφείλεται στο συνδυασμό του σιμιγδαλιού, του γάλακτος, του μελιού και των μπαχαρικών.
  • Ευέλικτη: Η γαλατόπιτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα, και μπορεί να γαρνιριστεί με διάφορους τρόπους, όπως με τριμμένα καρύδια, κανέλα ή σαντιγί.

Συνολικά:

Η γαλατόπιτα με σιμιγδάλι και μέλι είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι εύκολη στην παρασκευή, υγιεινή και έχει πλούσια γεύση.

Υλικά για ταψί μέτριο

4 φύλλα κρούστας
1 λιτρο γάλα
1 φλιτζανι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 βανιλετα
2 αυγά
2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε μια πλασωτε κατσαρόλα βάζουμε σε μετρια φωτιά το γάλα, κορν φλαουρ, σιμιγδάλι, ζάχαρη, αυγά, βανιλέτα, και 2 κουταλιές βούτυρο
Ξεκινάμε να ανακατευουμε με ένα συρμα μέχρι να πάρουμε μια κρεμα και μολις βγαζει φυσαλιδες σβηνουμε.
Ποσθετουμε το ξυσμα πορτοκάλι και ανακατευουμε.
Στρώνουμε στο ταψί μας 1 φύλλο κατω και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα .
Μετά στρωνουμε αλλα 4 φύλλα με το 1/3 εκτός του ταψιού και πασπαλίζουμε με βουτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψί και την στρώνουμε.

Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170ºC στην κάτω σχάρα του φούρνου, για 45 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει καλά το φύλλο κρούστας και καραμελώσει η επιφάνεια της γαλατόπιτας. Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.


Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μέλι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΌταν δεν έχω χρόνο! Φτιάχνω αυτό το απίστευτα νόστιμο φαγητό!
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια φούρνου με ντομάτα και κρέμα γάλακτος!