Οι Γαρίδες και ψητά καλαμάρια σε σάλτσα μουστάρδας είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, ειδικά τώρα που ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και μας τραβάει για πιο ανάλαφρες γεύσεις. Αυτή η σος μουστάρδας είναι τόσο λεπτή και αρωματική που θα απογειώσει τις γαρίδες και τα καλαμάρια σας, είτε τα ψήσετε στα κάρβουνα είτε τα τηγανίσετε!

Συστατικά:

Γαρίδες
Καλαμάρι
Σκόρδο
Μαϊντανός
άλας
Λάδι
χυμό λεμονιού
Φέτες λεμονιού
Μαρούλι

για την σάλτσα
2 κσ μουσταρδα
2 κσ λάδι
1 ζουμερό λεμόνι
λευκό πιπέρι

Μέθοδος

Ψήστε στην σχάρα βασιλικές γαρίδες και καλαμάρια.

Για την σάλτσα
Διαλέγετε μια καλή μουστάρδα, κατά προτίμηση Ντιζόν
Στύβετε το λεμόνι και ρίχνετε το χυμό του σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο
Τα δουλεύετε όλα μαζί για λίγα λεπτά με το σύρμα που χτυπάτε τα αβγά ή με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί τελείως η μουστάρδα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να “δουλέψετε” για λίγο τη σάλτσα, με το μίξερ χειρός
Σερβίρετε τη σάλτσα σε ξεχωριστό μπολ δίπλα στις γαρίδες ή εάν προτιμάτε, περιχύνετε με αυτήν τις γαρίδες
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, μαρούλι και σάλτσα .

Καλή Απόλαυση