Γιανιώτικα κουλούρια

Υλικά

10 αυγα
500 γρ ζαχαρη
125 γρ γαλα ή χυμο πιρτοκαλιου
1 φακελακι αμωνια
4 βανιλιες
250 γρ φυτινη ή βουτυρο ή μισο μισο
1 κιλο αλευρι ( αν τα αυγα ειναι μεγαλα βαζουμε 100 γρ ακομα

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα πολυ καλα με την ζαχαρη να γινουν κρεμα να φτασει μεχρι επανω στο μιξερ, αυτο ειναι το πρωτο πιο σημαντικο στα κουλουρια αυτα!
Διαλυουμε την αμμωνια στο πορτοκαλι, εγω αυτο χρησιμοποιω, παλια τα κανανε με γαλα αλλα νομιζωωοτι γινονται πιο σκληρα
Ριχνουμε βανιλιες και φυτινη ή το βούτυρο που το εχουμε λιωσει
Καλυτερα ειναι μισο μισο
Τις βανιλιες και σιγα σιγα το αλευρι

Εδω ειναι το δευτερο μυστικο
Δεν πρεπει να τα στουπωσετε αλευρι. Ενα κιλο ειναι αρκετο. μονο αν τα αυγα ειναι μεγαλα πρεπει να βαλετε λιγο ακομα. Η ζυμη πρεπει να ειναι μαλακη
Θα το αφησετε να παγωσει το βουτυρο για 1 τουλαχιστον ωρα για να πλαθεται
Πολλες γιαννιωτισες τα κανουν πολυ μαλακα βαζουν με κουτάλι την ζυμη στο ταψι και βουτυρωνουν τα δαχτυλα και ανοιγουν τρυπα στην μεση! Εγω αυτο δεν το καταφερα ποτε

Οποτε βαλτε ενα κιλο αλευρι και αν δυσκολευεστε βαλτε λιγο βουτυρο στα χερια και πλαστε τα αφου ομως τα αφησετε μια ωρα. Μονο 9 κουλουρια στο ταψι γιατι απλωνουν. Παντα λαδοκολλα
Ψηνουμε 12 λεπτα στους 170 οχι παραπανω
Ενα ενα ταψι στις αντιστασεις
Μπορειτε να τα ραντισετε αφου κρυωσουν με ανθονερο και να βαλετε απο πανω αχνη!

Η Συνταγή είναι απο τις Οι νοστιμιές της Σοφίας βρείτε κι άλλες ωραίες συνταγές εκεί

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλούρια λεμονιού μαλακά εσωτερικά και τραγανά εξωτερικά 😋

Κουλούρια λεμονιού μαλακά εσωτερικά και τραγανά εξωτερικά

Για 12 κουλούρια

2 ολόκληρα αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 φιαλίδιο γεύσης λεμονιού 🍋 2 ml
8 γρ μπέικιν πάουντερ
Περίπου 320 γρ αλεύρι 00

Για την επιφάνεια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το άρωμα λεμονιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ λίγο λίγο, ζυμώνουμε μέχρι να κολλήσει στα χέρια, δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. , Αλείφουμε με γάλα, μοιράζουμε τη ζάχαρη πάνω από κάθε μπισκότο, ψήνουμε στους 180° 20 λεπτά στατικό φούρνο, άλλα 2 λεπτά βάζουμε τη φωτιά μόνο από πάνω για να γίνουν όμορφα χρυσαφένια ❤️

Καλή απόλαυση

Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με κρέμα
Επόμενο άρθροΜανιταροπιτάκια…Είναι νόστιμα και αρωματικά.