Υλικά:

500 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι και βρασμένοι
3 κρεμμύδια, σε φέτες
1 κ.σ. ζάχαρη
2 καρότα (1 τριμμένο, 1 σε ροδέλες)
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
Λευκό κρασί
1 κ.σ. πελτές
Δεντρολίβανο
400 γρ. τοματάκια, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
1 φρέσκο τομάτι, σε μεγάλα κομμάτια
Ζωμός από τα φασόλια
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Καυτερή πιπεριά, ολόκληρη
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Μουλιασα σε νερό με λίγο αλατι toyw γιγαντες από χθες το απόγευμα.
Σήμερα το πρωί τους ξέπλυνα να φύγει το αλάτι και τους σιγοεβρασα περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τους άφησα στην άκρη και σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρισα σε ελαιόλαδο ta κρεμμύδια σε φέτες με ζαχαρη.
Προσθεσα ta καρότα(1 τριμμένο και 1 σε ροδέλες),πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, σκόρδο, δαφνοφυλλα.
Αφου πήραν χρώμα έριξα λίγο κρασί λευκό κι όταν εξατμίστηκε το αλκοόλ και 1κ.σ.πελτε , δεντρολίβανο και ανακάτεψα καλά.
Προσθεσα τα ντοματακια ψιλοκομμένα και την ντοματα σε μεγάλα κομμάτια,αλατι, πιπέρι.
Συμπληρωσα ζωμό από τα φασόλια ανακάτεψα και έριξα και τα φασόλια με τρυπητή κουτάλα.
Μεταφερω το φαγητό στη γάστρα , ρίχνω μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο ,μια καυτερή πιπεριά ολόκληρη , λίγο αλάτι, ρίγανη και ψήνω στους 180β.αερα για μιάμιση ώρα περίπου συμπληρώνοντας όσο ζωμό χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σβήνω το φούρνο και ανοίγω το καπάκι της γάστρας να τραβήξουν λίγο

Η Συνταγή είναι της κας ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! Ελινα Σκλαβου 

Προηγούμενο άρθρο7 πράγματα στην κουζίνα που μας διαφεύγουν να τα καθαρίσουμε
Επόμενο άρθροΠαξιμαδάκια με σοκολάτα