Γιουβέτσι με αρνί!!!

Αυτό το γιουβέτσι φούρνου με αρνί και κριθαράκι είναι μια πλούσια και γευστική συνταγή που θα σας γεμίσει με νοσταλγία. Η αρμονία των γεύσεων από το μαλακό αρνάκι, το ζουμερό κριθαράκι και την πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι ακαταμάχητη.

Πλεονεκτήματα:

  • Πανεύκολη συνταγή: Απλά σοτάρετε, σιγοβράζετε και ψήνετε!
  • Παραδοσιακή γεύση: Αυθεντική συνταγή με κριθαράκι, ντομάτα και μπαχαρικά.
  • Χορταστικό πιάτο: Ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι ή Κυριακάτικο γεύμα.
  • Πολύτιμες θρεπτικές ουσίες: Πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Μειονεκτήματα:

  • Χρόνος: Η συνταγή απαιτεί περίπου 2 ώρες για να ολοκληρωθεί.
  • Θερμίδες: Το γιουβέτσι είναι ένα πλούσιο πιάτο, άρα δεν είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά, όπως καρότα ή σελινόριζα.
  • Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο καυτερό πιπέρι.
  • Σερβίρετε το γιουβέτσι με φέτα, τζατζίκι ή χωριάτικη σαλάτα.

Συνοψίζοντας:

Αυτή η συνταγή για γιουβέτσι φούρνου με αρνί και κριθαράκι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.

Βαθμολογία: 4.5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

1-1,2 κγρ. αρνί κομμένο σε μερίδες (σπάλα)
2 φλ.κριθαρακι χοντρό
1 κ.σ.πελτε
1 ντοματα ραντισμενη και χυμό
1 κ.σ.ζαχαρη
3 δαφνοφυλλα ‘
4 φλ.νερο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σοταρισα το κρέας
Πρόσθεσα πελτε και μετά την ντοματα ραντισμενη και χυμό
Μετά Αλάτι πιπέρι ζαχαρη δαφνοφυλλα 4 φλ.νερο έβρασα τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
Στο ταψάκι έβαλα το κριθαρακι χοντρό με λίγο αλάτι και από πάνω το κρέας (1 φλ.κριθαρακι προς 2 νερό) στο ταψί
Χρησιμοποιησα τη σάλτσα του συμπλήρωσα νερό….συνολικά 4 φλυτζανες και έψησα για 40 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς….να τραβήξει
τα υγρά του!!!🥰🥰

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο παραδοσιακή και ελληνική συνταγή με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι! | Ονειρεμένο φαγητό 

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από κιλότο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ.της σούπας πελτέ
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι,πιπέρι,3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φλ.του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ.του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ.κριθαράκι μέτριο

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι,σκόρδο,ρίχνουμε μετά το κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες τον πελτέ.
Κανέλα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρια βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια γάστρα η πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο ελέγχουμε το νερό βάζοντας πάντα ζεστό.
Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι που λιώνει στο στόμα με ρύζι λαχανικών: Κυριακάτικο τραπέζι με αγάπη!
Επόμενο άρθροΚουμ Κουάτ: Μικρά θαύματα σε σιρόπι