Ριζόπιτα

Αν δεν έχετε δοκιμάσει γλυκιά ρυζόπιτα , έφτασε η στιγμή!
Το απίστευτο άρωμα που βγάζει ο συνδυασμός του ρυζιού με τις σταφίδες και την κανέλα και η γεύση του τραγανού φύλλου με τα καρύδια θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

Σιροπι:
1/2 πορτοκαλι
1 ξυλο κανελας
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλυτζάνι τσαγιού νερο

Γέμιση:
400gr ρυζι καρολινα(πλυμμενο)
1 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια
Μισό ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. κανέλα
1 βανίλια
Μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

1 συσκευασία 500gr φυλλα Βυρητου

Εκτέλεση

για το Σιρόπι

Βάζουμε το χυμό με το νερό σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βάζουμε να βράσουν.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση το βράζουμε για περίπου 5

Πλαίνουμε καλα το ρυζί και το βάζουμε να βρασει, προσθετουμε 1 κ.σ. αλατι σιγοβράζουμε για 8 λεπτα και τα σουρώνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθετουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά

Αλείφουμε με ελαιόλαδο δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο
Βάζουμε γέμιση


Τυλίγουμε ρολό
Αλείφουμε τα ρολά με ελαιόλαδο
Χαράζουμε σε λοξα κομματια
Βάζουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι
Ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ψηθεί η ρυζόπιτα , την αφήνουμε να κρυώσει και μετά ραντίζουμε το μισό σιρόπι πάνω στα φύλλα. Δεν το ρίχνουμε όλο για να μη μουλιάσουν τα φύλλα, το υπόλοιπο το ρίχνουμε γυρω γύρω στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.

H Συνταγή είναι της Varvara Bairamoglou

 

Προηγούμενο άρθροYγιεινό κέικ με μπανάνα, χωρίς ζάχαρη και αλεύρι…το πιο υγιεινό σνακ
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέϊκ μελιού