Ρεβανί Βέροιας👌

Συστατικά:

✓3 αυγά
✓1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
✓1 ποτήρι λάδι
✓1 ποτήρι γιαούρτι
✓ 1 ποτήρι σιμιγδάλι
✓1 ποτήρι αλεύρι
✓ 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, αν θέλετε
✓ 1 άρωμα πορτοκαλιού ή ξύσμα απο 2 πορτοκάλια 🍊
Σημείωση = όγκος ποτηριού (200 ml).

Σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 στικ κανέλα
1 φέτα λεμόνι 🍋
50 γρ κονιάκ

Πώς να το Φτιάξω:

Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την φλούδα απο λεμόνι το στικ κανελα και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Χτυπάμε τη ζάχαρη αυγο μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να απορροφηθεί και κρυώσει.
Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑλμυρή πίτα με τυρί και λαχανικά
Επόμενο άρθροΧειροποίητο Σαλάμι Κοτόπουλο….χωρίς χημεία και συντηρητικά για τα παιδιά σας