Απλή, αξιοπρεπής και… μαγική!
Είναι η βασίλισσα όλων των ζυμών, η οποία με λίγα
και απλά υλικά δημιουργεί ένα αριστούργημα. Είτε είσαι αρχάριος στη κουζίνα είτε έμπειρος σεφ, αυτή η ζύμη θα σε κάνει να νιώσεις σαν μάγος της κουζίνας.
Ετοίμασε τα υλικά σου, γιατί πρόκειται να φτιάξεις τη πιο αφράτη, αέρινη και νόστιμη ζύμη
που έχεις δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά:
500 ml γάλα ή κεφίρ
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι (αν δεν χρησιμοποιείτε ζάχαρη)
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κιλά αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Εκτέλεση:
Ρίξτε το γάλα (ή το κεφίρ) και το νερό σε ένα μπολ. Ζεστάνετε ελαφρά τα υγρά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι (αν ζυμη δεν ειναι για γλυκά).
Ρίξτε το φυτικό λάδι και ανακατέψτε καλά.
Κοσκινίστε σταδιακά το αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι ακόμα κολλαει, προσθέστε το ξύδι και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σας.
Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για 1 ώρα.
Αποτέλεσμα:
Μια ζύμη που είναι αφράτη, αέρινη και παραμένει φρέσκια για ώρες.
Είναι ιδανική για πίτες, κουλούρια, ψωμί ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.