Για την εύκολη βασιλόπιτα θα χρειαστείτε

500 γρ. ‏φαρίνα
2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏βούτυρο
250 γρ. ‏γιαούρτι στραγγιστό
‏ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
‏χυμό από 1/2 πορτοκάλι
4 ‏αυγά
2 ‏βανίλιες

Εκτέλεση
1 Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
2 Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό.
3 Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γιαούρτι.
4 Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά.

 

Σημείωση: Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο. Μπορούμε μέσα στο μείγμα πριν το ρίξουμε στην φόρμα να βάλουμε μέσα 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΖεστή Χειμωνιάτικη Ψαρόσουπα…
Επόμενο άρθροΠικάντικη Τηγανιά με καραμελωμένα κρεμμύδια