Παραδοσιακές δίπλες

Υλικά

3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό χλιαρό
δύο δάχτυλα λάδι ελαιόλαδο στη φλυτζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σιρόπι

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 γαρύφαλλα ολόκληρα
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι και το νερό. Προαιρετικά βάζουμε ένα σφηνάκι ούζο όχι γεμάτο. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το δουλεύουμε μέχρι να γίνει μαλάκια ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε φύλλο. Δεν χρειάζεται φούσκωμα.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο. Το κόβουμε σε λωρίδες με το κοπτάκι ζικ-ζακ. Το τυλίγουμε στο χέρι η στο πιρούνι και το τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν άσπρες.

Τις γυρίζουμε συνεχώς ώστε να μην καούν.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το σιρόπι.
Το βράζουμε για 5 λεπτά. Πρέπει να είναι κανονικό το σιρόπι όχι αραιό. Ρίχνουμε και το χυμό από μισό λεμόνι.
Βουτάμε μέσα τις διπλές μία-μία τις αναποδογυρίζουμε και τις βγάζουμε σε μία πιατέλα. Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣτριφτάρια με γέμιση τυριού και μαγιονέζας
Επόμενο άρθροΗ Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα