Η Πίτα της Τεμπέλας είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να περάσουμε ώρες στην κουζίνα για να φτιάξουμε κάτι απίθανο! Με λίγα μόνο υλικά και ελάχιστη προετοιμασία, έχουμε ένα ζεστό, αφράτο και πεντανόστιμο πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα απογευματινό σνακ. Εγώ τη φτιάχνω συνέχεια και πάντα είναι μεγάλη επιτυχία!
Υλικά
2 αυγά,
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
1/2 φλιτζάνι λάδι,
2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί,
1/4 φλυτζ. γάλα και 1/4 λάδι
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι!
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 °C. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι, τα αβγά. Προσθέτετε το ξύδι το λάδι και το ανακατεύετε. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια αλεύρι και την σόδα.
Τα ανακατεύετε όλα καλά, και προσθέτετε 1 φλιτζάνι φέτας ανακατεύετε.
Το μείγμα θα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτετε κι άλλο αλεύρι ή νερό, αν χρειάζεται για να πετύχετε τη σωστή πήξη. Αλείφετε ένα ταψί 30 επί 45εκ. με βούτυρο. Αδειαζετε το χυλό στο ταψί και τον στρώνετε με μια σπάτουλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την υπόλοιπη φέτα με το γάλα και το λάδι και αδειζετε το μείγμα στην επιφάνεια της πίτας, φροντίζοντας να πάει παντού.
Βάζετε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και την ψήνετε ώσπου να στερεοποιηθεί και να ροδίσει, περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και την κόβετε.
Tips για την Τέλεια Πίτα της Τεμπέλας
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Πίτα της Τεμπέλας σας ακαταμάχητη! Φροντίστε το γιαούρτι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ενσωματωθεί καλύτερα στο μείγμα. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά μαζί με τη φέτα, όπως ανθότυρο ή γραβιέρα, για διαφορετική γεύση. Αν θέλετε να δώσετε ένα πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή και λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο στο μείγμα. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ειδικά στην αρχή, για να μην κάτσει η πίτα.
Καλη Επιτυχία