Αλάδωτος Χαλβάς Πορτοκαλιού Θεϊκός

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτός ο αλάδωτος χαλβάς πορτοκαλιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και δροσερό γλυκό. Φτιαγμένος με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και σιμιγδάλι, είναι γεμάτος με θρεπτικά συστατικά και έχει μια υπέροχη, πορτοκαλένια γεύση.

Υλικά

250 γρ Χυμός Πορτοκαλιού
250 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
1500 γρ Νερό
400 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
Ξύσμα απο 3 Πορτοκάλια
50 γρ Καρύδα (προαιρετικά)
65 γρ Φουντούκια καβουρδισμένα
Χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πάμε να φτιάξουμε σε χρόνο-ρεκόρ και σε μία κατσαρόλα τον πιο πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από τα φουντούκια αν χρησιμοποιήσετε.
Είναι πανεύκολος χαλβάς πραγματικά θα τον φτιάχνετε συνεχώς.
Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει και να πήξει ο χαλβάς ανακατεύοντας συνεχώς.
Σταδιακά ξεκινάει να πήζει και να γίνεται πιο συμπαγής.
Εχω καβουρδισμένα φουντούκια τα έχω χοντροκομμένα και ρίχνω τη μισή ποσότητα στον πάτο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσω.

Ο χαλβάς μας είναι πλέον έτοιμος όταν έχει πήξει και δημιουργούνται φουσκάλες στην επιφάνεια αποσύρουμε από τη φωτιά και τον αδειάζουμε στη φόρμα να κρυώσει πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα φουντούκια και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
Ετοιμος ο απίθανος και πεντανόστιμο σιμιγδαλένιος χαλβάς πορτοκαλιού με απίστευτο άρωμα χρώμα και γεύση

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο παγωτό με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με τυρί στο φούρνο.