Χαλβάς με τριμμένο μήλο κανέλα σταφίδες μέλι χωρίς ζάχαρη.

Ο χαλβάς με τριμμένο μήλο, κανέλα, σταφίδες και μέλι χωρίς ζάχαρη είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για επιδόρπιο ή σνακ. Η γλυκύτητα του μελιού σε συνδυασμό με τη γεύση του μήλου και της κανέλας δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Οι σταφίδες προσθέτουν μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας και υφής.

Η συνταγή είναι σχετικά απλή και μπορεί να ακολουθηθεί από όλους. Τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν και δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες μαγειρικής.

Υλικά

Σιρόπι
350 γραμμάρια μέλι
600 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλα

450 gr σιμιγδάλι
350 ml σπορέλαιο
2 τριμμένα μήλα
80 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κάνουμε σιρόπι με μέλι νερό 2 ξυλάκια κανέλα τα βράζουμε 5 λεπτά ( τα αφαιρουμε τα ξυλάκια πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά.)
Σωτάρουμε το σιμιγδάλι με το σπορέλαιο μέχρι να έχουμε ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα
Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα τις μαύρες σταφίδες 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και τέλος σιγά-σιγά το σιρόπι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ωσότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα όσο είναι ακόμη ζεστός και τον αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
Αφού κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε το χαλβά σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Συμβουλή

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά στο χαλβά, όπως καρύδια, αμύγδαλα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Καλησπέρα και καλό απόγευμα σε όλη την παρέα.

H συνταγή είναι της Rena Babatsi

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Ρολάκια Κανέλας: Η τέλεια συνταγή για κάθε περίσταση
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα με κρέμα