Χοιρινό Φρικασέ

Το χοιρινό φρικασέ είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά, κρέας χοιρινού και αρωματικά. Είναι ένα πολύ γευστικό και θρεπτικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί με φρέσκο ψωμί και φέτα μόνο. Μπορείτε να προσθέσετε δικές σας προσωπικές πινελιές στη συνταγή, όπως προσθήκη αγαπημένων μπαχαρικών ή λαχανικών. Απολαύστε το! 🍲

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό ψαχνό στρογγυλό, χωρίς κόκαλα
½ κούπα ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σέλερυ, χωρίς τα φύλλα
3 μεγάλα μαρούλια
½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Νερό

Για το αυγολέμονο:
3 αυγά
½κούπα χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι ,η κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια, το πλένετε και το στραγγίζετε.
Πλένετε και κόβετε το μαρούλι σε κομμάτια 3 εκατοστών, το βράζετε για 5 λεπτά και το στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τηγανίστε απαλά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας.
Προσθέστε το σέλινο.

Σκεπάζετε, φέρνετε σε βρασμό, μειώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέστε το μαρούλι και μαγειρέψτε για άλλα 15-20 λεπτά.
Προσθέστε περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο.
Τέλος, ανακατεύετε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού,και το αλεύρι ,η το κόρν φλάουρ ενώ χτυπάτε με το σύρμα.
Αφαιρέστε το ζεστό ζωμό από την κατσαρολα και ρίξτε τον αργά πάνω από τα χτυπημένα αυγά, προσέχοντας να μην κόψετε τα αυγά.
Κουνόντας την  τα ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας. Αφήστε το για 15 λεπτά να πήξει το αυγολέμονο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχάρι Φρικασέ

Υλικά

1 200 γραμμάρια χοιρινό από σπάλα ή από μπούτι
1 1/5 κιλό χόρτα ψιλικά (καυκαλήθρες σέσκλα μυρώνια σπανάκι παπαρούνες)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλυτζάνα του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψιλικά μας τα πλένουμε πολύ καλά τα χοντροκόβουμε τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε πολύ καλά το κρέας το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου 50 με 60 λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Αν χρειαστεί νερό ρίχνουμε λίγο ακόμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλικά ,τα κρεμμυδάκια,το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό και το πράσο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα περίπου ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα χορταρικά χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
Αν θέλουμε μπορούμε να περιχύσουμε με αυγολέμονο το φαγητό μας.

Καλή όρεξη

Η συνταγή είναι της Ραλλού Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι Κοτόπουλο…πιο μελωμένο δε γίνεται
Επόμενο άρθροΡαβανί με καρύδα χωρίς αυγά 😍😍😍