Η Μπομπότα είναι ένα πιάτο με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση, που αποδεικνύει ότι με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Αυτό το “ψωμί των φτωχών”, όπως το αποκαλούν, είναι μια χρυσαφένια, αφράτη και ζουμερή πίτα από καλαμποκάλευρο, με την υπέροχη γεύση της φέτας να κυριαρχεί. Εγώ τη λατρεύω για πρωινό και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει κι εσάς η αγαπημένη σας!
Υλικά
2 αυγά,
50 ml λάδι
1 μπέικιν πάουντερ! 100 γρ τυρί περίπου
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο,
βούτυρο
κύμινο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάω δύο αυγά, λάδι και μπέικιν πάουντερ! Στη συνέχεια το θρυμματισμένο τυρί και ένα φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο, το φλιτζάνι έχει χωρητικότητα 200 ml.
Όλα ανακατεύονται καλά με ένα πιρούνι! Αδειάζω αυτό το μείγμα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βάζω από πάνω κομμάτια βούτυρο και τυρί σε πολλά σημεία, πασπαλίζω με κύμινο και ψήνω σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει!
Tips για την Τέλεια Μπομπότα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Μπομπότα σας τέλεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί σας αρέσει, όπως φέτα, ανθότυρο ή και ένα μείγμα. Αν σας αρέσουν τα βότανα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρίγανη ή δυόσμο στο μείγμα για ακόμα περισσότερο άρωμα. Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αντί για λάδι, αν και η παραδοσιακή μπομπότα φτιάχνεται συχνά με λάδι. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου συχνά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Ένα πολύ αγαπημένο πρωινό!










