ΥΛΙΚΑ
260 gr φύλλα κρούστας, αποψυγμένα
225 gr μανιτάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο, πολύ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
3 ντομάτες, κομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο, ​​ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
Για το γιαούρτι σκόρδου:
260 gr γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου.
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες με αλάτι
Για τη σάλτσα με κόκκινη πιπεριά:
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Αποξηραμένη μέντα για να πασπαλίσετε τα τριαντάφυλλα ravioli
(προαιρετικά)
Μικρό μπολ με κρύο νερό στην άκρη για να σχηματιστούν και να
σφραγιστούν τα τριαντάφυλλα ραβιόλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C.
Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεπαγώστε τη κατεψυγμένη ζύμη στο ψυγείο για μια
νύχτα και φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου 30 λεπτά πριν τη χρήση. Αυτό
επιτρέπει την πλήρη απόψυξη. Εάν είναι φρέσκο, πρέπει μόνο να έχετε το φύλλο
στη θερμοκρασία δωματίου 30 λεπτά πριν τη χρήση.
Φέρτε το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου βγάζοντας από το ψυγείο και
αφήνοντας το σε ένα ζεστό σημείο στην κουζίνα.
Καθαρίστε τα μανιτάρια και ψιλοκόψτε.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο, μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να
μαλακώσουν και το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να εξατμιστεί. Ανακατέψτε τις
ντομάτες και μαγειρέψτε απαλά για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το
μεγαλύτερο μέρος του υγρού.

Συνεχίστε με το αλάτι και το πιπέρι, προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.

Λαδώστε τη λαμαρίνα της κουζίνας σας με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Σε μια στεγνή επιφάνεια, τοποθετήστε τα φύλλα ζύμης το ένα πάνω στο άλλο και
κόψτε το μισό οριζόντια για να σχηματίσουν ορθογώνια. Τοποθετήστε υγρή
πετσέτα επάνω τους για να διατηρηθούν υγρά. Έχετε ένα μπολ με νερό κοντά σας.
Βγάλτε δύο ορθογώνια φύλλα σε λεία επιφάνεια (καλύψτε το υπόλοιπο της ζύμης
με υγρά πετσέτα).
Απλώστε 1 ½ κουταλιά της σούπας μείγμα μανιταριών σε μια γραμμή μεσαία και
ρολό σαν ένα πούρο. Σφραγίστε τα άκρα της ζύμης με λίγο νερό.

Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το ένα άκρο, κυλήστε το σχήμα του πούρου σε σχήμα
τριαντάφυλλου, σφραγίζοντας το άκρο και πάλι με λίγο νερό. Βεβαιωθείτε ότι
σφραγίζετε όλα τα ανοίγματα με λίγο νερό. Αν εμφανιστούν μεγαλύτερες ρωγμές,
μπορείτε να το διορθώσετε με λίγο φύλλο, σφραγίζοντας με νερό και πάλι.


Αλλείψτε με πινέλο και με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα στη
λαμαρίνα. Επαναλάβετε αυτό με όλα τα ορθογώνια φύλλα.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Πρέπει να είναι ωραία και τραγανά έξω και υγρά μέσα.


Για το γιαούρτι σκόρδου :
Xτυπήστε μαζί το γιαούρτι και το τεμαχισμένο σκόρδο σε ένα μπολ μέχρι να γίνει
κρεμώδη.
Για τη σάλτσα με κόκκινη πιπεριά :
Λιώνετε το βούτυρο (ή ζεσταίνετε ελαφρά το ελαιόλαδο) σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέστε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε τα καυτά τριαντάφυλλα ravioli σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίξτε
πρώτα το γιαούρτι σκόρδου πάνω από αυτά, στη συνέχεια την σάλτσα πιπεριά
πάνω από το γιαούρτι σκόρδου.
Τελειώστε το πιάτο ρίχνοντας αποξηραμένη μέντα από πάνω και σερβίρετε αμέσως
(εάν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε την μέντα).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαγειρίτσα Παριανή της Αργυρώς
Επόμενο άρθροΚοτομπουγάτσα της Ντίνας Νικολάου