Σοκολατόπιτα
Η σοκολατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η προετοιμασία της σοκολατόπιτας είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει στο σπίτι με απλά υλικά. Η συνταγή περιλαμβάνει αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, βούτυρο, κακάο και σοκολάτα. Μπορεί να σερβιριστεί με παγωτό βανίλιας ή σαντιγι για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για κάθε περίσταση και μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
150 γρ. γάλα
100 γρ. κακάο σκόνη
70 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες σκόνη
Σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη400 γρ. νερό
Επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος100 γρ. γάλα καυτό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ένα λεπτό με σύρμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα της σοκολατόπιτας και κάθε φορά ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο και βουτυρώσει καλά ένα ταψάκι 30*20 εκατοστά ψήνουμε για περίπου 30′ στις αντιστάσεις στους 170-180.
Όσο ψήνετε η σοκολατόπιτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σιρόπι καυτό στην καυτή σοκολατόπιτα αφού έχουμε κάνει τρυπούλες με μια οδοντογλιφιδα για να πάει παντού.
Αφήνουμε για 30 λεπτά να πιεί καλά το σιρόπι.
Σε καυτό γάλα προσθέτουμε την κουβερτούρα αφού την κόψουμε σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά να λιώσει
Προσθέτουμε την σοκολάτα πάνω από την σοκολατόπιτα και αφήνουμε μέχρι να φτάσει η σοκολατόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!!!
Η Συνταγή είναι της κας Sahara Mark
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Λευκή Σοκολατόπιτα Ζουμερή!
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
4 Αυγά
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
210 γρ Γάλα
110 γρ Ηλιέλαιο
3 Βανίλιες
230 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ Μπεικιν παουντερ
Για το Σιρόπι Λευκής Σοκολάτας
550 γρ Γάλα
150 γρ Ηλιέλαιο
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ Λευκή Κουβερτούρα
2 Βανίλιες
Για το Γλάσο Λευκής Σοκολάτας
50 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
150 γρ Λευκή Κουβερτούρα
Για Διακόσμηση
Σταγόνες Λευκής Σοκολάτας
Εκτέλεση
Αρχικά ριχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο Θα πρέπει να είναι καταλευκα τοτε σταματάμε το μίξερ αποσύρουμε τον κάδο και προσθέτουμε το γάλα τις βανίλιες και το ηλιέλαιο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ απαλά με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε επίσης πολύ απαλά ώστε να μην χαθεί ο όγκος των αυγών. Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα στρογγυλό ταψάκι 30 εκατοστών ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά θα κάνουμε το τεστ μ ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό Ετοιμη ψημένη σοκολατόπιτα μας αφράτη και μυρωδάτη και έτσι όπως είναι ζεστή ετοιμάζουμε το σιρόπι της λευκής σοκολάτας ρίχνονται σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε για περίπου 1 λεπτό από τη στιγμή του βρασμού πόσο
Οσο βράζει το σιρόπι κόβουμε τη σοκολατόπιτα σε μικρά κομματάκια ώστε να απορροφηθεί τέλεια το σιρόπι λευκής σοκολάτας
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι λευκής σοκολάτας κλείνουμε το μάτι της κουζίνας το ομογενοποιουμε με ένα ραβδομπλέντερ είναι ένα σύρμα χειρός ώστε να ανακατευτούν καλά
Σιροπιάζουμε την σοκολατόπιτα μας με το σιρόπι λευκής σοκολάτας και τα δύο ζεστά
Οταν η σοκολατόπιτα μας έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι ετοιμάζουμε το γλάσο λευκής σοκολάτας όπου λιώνουμε κρέμα γάλακτος με λευκή κουβερτούρα και το απλώνουμε επάνω στην σοκολατοπίτα
Πασπαλίζουμε προαιρετικά όλη τη σοκολατόπιτα μας με σταγόνες λευκής σοκολάτας και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς Έτοιμη η σοκολατόπιτα μας έχει κρυώσει εντελώς κόβουμε ένα κομμάτι θα δείτε πόσο ζουμερή και πόσο υπέροχη έχει γίνει εσωτερικά