Kεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κίτρινο τυρί στο φούρνο!

Advertisement

Μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή για πολύ νόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κίτρινο τυρί στο φούρνο!

Υλικά

Για τους κεφτέδες:

1 κιλό κιμά
100 ml νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ένα τριμμένο.
2 αυγά,
μαύρο πιπέρι,
2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο,
1 φέτα ψωμί μουσκεμένο σε φρέσκο ​​γάλα
½ ματσάκι δυόσμο
και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

σάλτσα ντομάτας  1 λίτρο (έχω ψιλοκομμένη ντομάτα σε μπουκάλια, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί έτοιμη),
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου,
μαϊντανό,
μαύρο πιπέρι και αλάτι.
200 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες:

Το ανακάτεψα με 100 ml νερό, με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Τρίβω ένα κρεμμύδι και ψιλοκόβω ένα. Τα πρόσθεσα στον κιμά, μαζί με 2 αυγά, δυόσμο, μαύρο πιπέρι, 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο, μια φέτα ψωμί μουσκεμένο σε φρέσκο ​​γάλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ζύμωσα πολύ καλά τον κιμά. Το άφησα στο ψυγείο για μια ώρα. Δημιούργησα μικρά κεφτεδάκια, τα τακτοποίησα σε λαδόκολλα και τα έψησα στα 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξουν και να αλλάξουν χρώμα.

Σε αυτό το διάστημα έβρασα τη σάλτσα ντομάτας , πρόσθεσα ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, μαϊντανό, μαύρο πιπέρι και αλάτι. Οταν έβρασε η σάλτσα την έριξα στους κεφτέδες και  τους άφησα να δέσουνε με την σάλτσα. Μετά τα έβαλα σε ένα ταψι και τα άφησα να ψηθούν στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά και τους ράντισα με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνω μέχρι να λιώσει. 

Καλή Υγεία να έχετε

Advertisement