Kουλουράκια γάλακτος με φυτικό λάδι σε 15 λεπτά, + χρόνος ψησίματος!
Αυτά είναι απλά μπισκότα της γιαγιας μου, με τραγανή κρούστα έξω και μαλακα μέσα!😊

Υλικά

Μπισκότα γάλακτος (20 τμχ)
300 γρ αλεύρι
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
50 ml γάλα
50 ml φυτικό λάδι (42 g)
10 γρ μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια

+ ζάχαρη
+ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

φτιάξτε την ζύμη:

Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το γάλα και το φυτικό λάδι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και ανακατέψτε ξανά.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι (10-20 γρ).

Χωρίστε τη ζύμη σε 20 μικρές μπάλες (περίπου 30 γρ η καθεμία).
Κυλήστε κάθε μπάλα σε ζάχαρή άχνη για να καλυφθεί καλά.
Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
Πατήστε ελαφρά κάθε κουλουράκι με την παλάμη σας για να πάρει μια επίπεδη μορφή.

Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 13-15 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα
χρυσόχρωμο χρώμα.
Προσέξτε να μην τα ψήσετε υπερβολικά, για να παραμείνουν απαλά από μέσα.

Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με τσάι, γάλα ή καφέ.