Υλικά
(20…22 τμχ)
300 γρ αλεύρι
180 γρ βούτυρο
1 αυγό (C1)
120 γρ ζάχαρη
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια
+ 150 γρ φιστίκια και χτυπημένο αυγό
Εκτέλεση
Καβουρδίστε τα φιστίκια σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε τα φλούδια και ψιλοκόψτε τα με ένα μαχαίρι. Μην τα κάνετε πολύ ψιλά, θέλουμε να έχουν υφή.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (2-3 λεπτά).
Προσθέστε το αυγό και το αλάτι και χτυπήστε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίστε το.
Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσέξτε να μην κάνετε υπερβολική ανάμειξη. Στην συνέχεια ζυμώνετε με το χέρι
Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες να στεγνώσει.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και απλώστε την σε πάχος 5-7 χιλιοστών.
Χρησιμοποιήστε δύο κόφτες: έναν μεγάλο (9 εκ.) και έναν μικρό (3 εκ.) για να σχηματίσετε τα δαχτυλίδια.
Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείψτε τα κουλουράκια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε γενναιόδωρα με τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Πιέστε ελαφρά για να κολλήσουν τα φιστίκια.
Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
Συμβουλή: Τα κουλουράκια μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες, ώστε να απολαμβάνετε τη γεύση τους όποτε το επιθυμείτε!
Απολαύστε τα κουλουράκια με φιστίκια και ξαναζήστε τις γλυκές αναμνήσεις της παιδικής σας ηλικίας! 🍪✨