Kουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος και αμύγδαλο

Yλικά

1 κιλό αλεύρι μαλακό
600 γραμμάρια αιγοπρόβειο ή αγελαδινό φρέσκο βούτυρο γάλακτος
130 gr ζάχαρη κρυσταλλική
250 γραμμάρια αμύγδαλα ολόκληρα η κομμένα στη μέση ψημένα για 15 λεπτά σε 160 βαθμούς
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκό αμμωνία
50gr ούζο
άχνη ζάχαρη για το πασπαλιζμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη το βούτυρο τη βανίλια και τη μαστίχα μέχρι να γίνουν κρέμα
Μετά προσθέτουμε το ούζο την αμμωνία και τη σόδα συνεχίζουμε βάζοντας το φτερό στο μίξερ το εξάρτημα για τις ζύμες
και προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην διαλύεται όταν το πλάθουμε και να μην κολλάει στα χέρια
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα πλάθουμε σε μπαλάκια γύρω στα 32 με 35 γραμμάρια το ένα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς αντιστάσεις
περίπου 40 λεπτά
Σφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσουν καλά τους ψεκάζουμε με λίγο νερό και τους αχνίζουμε

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Αννα Πολιτη