Kαρυδόπιτα με σοκολάτα

Υλικά:

Η κούπα 200 γραμμάρια

1 βιταμ
1κουπα ζάχαρη
5 αυγά
1 μπέικιν
1 κούπα φρυγανιά
1κουπα καρύδια τριμμένα
2 κουταλακια κανέλα

ελάχιστο γάλα με το μάτι για να λιώσω την κουβέρτουρα

Σιρόπι:
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
2βανιλιες

Εκτέλεση:

Χτυπάω με το μίξερ ζάχαρη και βούτυρο, στην συνέχεια ένα ένα τα αυγά αφού αφρατεψει το μείγμα σταματαω το μίξερ.
Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύω με μια κουτάλα.. Στο τέλος τα καρύδια! Ψήνω στους 180 βαθμούς για 40-45′
Εμένα ο φούρνος μου στην μισή ώρα το ψήνει,ανάλογα τον φούρνο!!

Σιρόπι:

Φτιάχνω το σιρόπι αφού βάλω το γλυκό στο φούρνο…αφήνω 5′ και το αφήνω στην άκρη.
Μόλις βγάλω το γλυκό κόβω και σιροπιαζω

Για την Σοκολάτα:
200γρ. Κουβέρτα την λιώνω σε κατσαρολάκι με λίγο γάλα..
Την προσθέτω επάνω στο γλυκό και βάζω ολόκληρα κομμάτια καρύδια!!
Αυτή η φωτογραφία είναι διπλή δόση!!

Mε υγεία!!!

Η Συνταγή είναι απο την κα Efthymia Efi Deina

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού….Μια απόλαυση και αξίζει να το κάνετε!
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα Με Ζύμη Γιαουρτιού Και Τέσσερα Κρητικά Τυριά (Vid)