Αυτό το πιάτο αποτελεί μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις των θαλασσινών. Τα καλαμαράκια, μαγειρεμένα με τον κατάλληλο τρόπο, γίνονται μαλακά και ζουμερά, ενώ το ρύζι απορροφά όλη τη νοστιμιά της σάλτσας.
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
Ψιλοκομμένο άνηθο για πασπάλισμα
Πώς θα το φτιάξουμε…
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Αφαιρούμε το ελαστικό διάφανο κοκαλάκι και το κόβουμε σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστών. Τα πλοκάμια τα αφήνουμε όπως είναι αλλά μπορούμε και να τα ψιλοκόψουμε, ανάλογα με το προσωπικό γούστο του καθενός. Εγώ τα αφήνω ολόκληρα.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα. Προσθέτουμε 2,5 φλ. νερό, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή επιτυχία
Φωτογραφίες της εκτέλεσης μπορείτε να βρείτε στο cookeatup.com