Καλαμαράκια Πανέ Φούρνου: Η Μαρία Σίσκου σύζυγος ενός φίλου, (υποσχέθηκα ότι θα σε αναφέρω!) μου “χάρισε” αυτή την πραγματικά καταπληκτική συνταγή! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε γιατί είναι εύκολη και γιατί είναι ελαφριά!
Συστατικά για 4 μερίδες
800 γραμμάρια καλαμαριού κομμένα
120 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Δεντρολίβανο για γεύση
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε τα καλαμάρια ή τις ροδέλες καλαμαριού, αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα (όπως έκανα εγώ), πρέπει να τα ξεπαγώσετε πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Ανακατέψτε τη φρυγανιά με το δεντρολίβανο, το πιπέρι και το αλάτι.
Εν τω μεταξύ, ανοίγετε το φούρνο στους 200°.
Βουτήξτε τα καλαμάρια σε αυτή τη φρυγανιά, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά.
Τοποθετήστε τα δαχτυλίδια, με απόσταση το ένα από το άλλο, σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψεκάστε τα καλαμάρια με λάδι.
Ψήστε για 15 λεπτά, ελέγξτε οπτικά και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι τα δαχτυλίδια να ροδίσουν.
Καλή Απόλαυση
Alessandro Monti