Συστατικά
2 κιλά καλαμάρι (κατεψυγμένα είναι πιο άμεσα διαθέσιμα)
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 βολβό μάραθο, μόνο το λευκό, κομμένα σε φέτες. Κρατήστε τα φύλλα.
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι 
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτί σάλτσα ντομάτας 
⅓ φλιτζάνι ούζο
¼ φλιτζάνια κάπαρη
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές
Μάραθο, ψιλοκομμένο (ή άνηθο) για γεύση

Οδηγίες
Εάν δεν έχετε πάρει καλαμάρι κομμένο σε δαχτυλίδια, ξεπαγώστε το καλαμάρι σας και κόψτε τα σε δαχτυλίδια και αφήστε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το μάραθο μέχρι να είναι διαφανή. Προσθέστε το σκόρδο. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και το κρασί. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε τη να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Προσθέστε το καλαμάρι και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το ούζο και σιγοβράζουμε για 25 έως 40 λεπτά.
Προσθέστε την κάπαρη, τις ελιές και τα φύλλα μάραθου. Ανακατέψτε καλά και βγάλτε από τη φωτιά.
Γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΣτραπατσάδα
Επόμενο άρθροΣτιφάδο με μανιτάρια