Κανταϊφι πεντανόστιμο!!!
Υλικά:
1 πακέτο κανταΐφι
1 ποτ αμύγδαλα – καρύδια ή χαλεπιανά
1 -2κουταλάκια κανέλα,
2- 3 κουταλάκια ζάχαρη,
1-2κγ.φρυγανια
(λίγο ανθόνερο)
λάδι ή 250 γρ. βούτυρο αναλατο ή Spry (εγώ βάζω μισό spry και μισό ηλιέλαιο)
Σιρόπι:4 ποτ.ζαχαρη
3 1/2 νερό
ξυλάκια κανέλας
φλούδα λεμονιού
3 γαρύφαλλα
1 κουταλια μέλι(το βάζουμε όταν γίνει το σιρόπι)
Εκτέλεση
Ανοίγουμε πολύ καλά το καταΐφι.Το κόβουμε σε κομμάτια (ορθογώνια).Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα,καρύδια με την κανέλα,ζάχαρη,φρυγανιά και λίγο ανθονερο (αν θέλεις).Λαδώνουμε με το πινέλο κάθε κομμάτι και βάζουμε ένα κουταλάκι αμύγδαλα. Τυλίγουμε όπως κάνουμε τα κουπεπια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο pyrex .Τα λαδωνουμε ακόμη λίγο όλα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα,στους 160 βαθμούς για 1,15 λεπτά περίπου.Να πάρει χρυσό χρώμα.Κρύο σιρόπι. Βρέχω μια πετσέτα και το σκεπαζω.Δεν σερβίρουμε αν δεν κρυώσει και απορροφήσει το σιρόπι του.
Σερβίρουμε με χαλεπιανά-φιστίκια Αιγίνης αν θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!
ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous