Καρυδόπιτα σιροπιαστή
Φλυτζάνι μέτρησης των υλικών 250 ml
Υλικά
Καρυδόπιτα
200 γραμμάρια μαργαρίνη μαλακή
2 φλυτζάνια χοντροτριμμένο καρύδι
2 φλυτζάνια τριμμένη φρυγανιά
1 και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
3 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν παουντερ
1 σφινακι κονιάκ
Για το σιρόπι
1 και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 και 1/2 φλυτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρωνουμε το σκεύος, ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο σας περίπου 40 λεπτά ή τσεκαροντας με την λάμα του μαχαιριού να βγει καθαρή !
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά, αφαιρούμε το ξυλάκι και τις φλούδες, αφήνουμε να σταθεί η καρυδόπιτα 10 λεπτά αφού την βγάλουμε από τον φούρνο και απλώνουμε το καυτό σιρόπι με ένα κουτάλι σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει
Η Συνταγή είναι της κας Urania Zantioti
Σας εύχομαι μια ήρεμη μέρα!☺️🙏
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Καρυδόπιτα με κρέμα
Υλικά
6 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καρυδιά
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
Σιρόπι
2 + 1/2 κούπες ζάχαρη
2 +1/2 κούπες νερό
λίγο λεμόνι χυμό
Κρέμα
500 ml γάλα
2 γεμάτες κουταλιές άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 κουταλιές ζάχαρη
Μισό garni χτυπημένο σε σαντιγί με 100ml γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ενσωματώνουμε με μια μαρίζ όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Σιρόπι
Βράσιμο για έξι με εφτά λεπτά αφού κοχλάσει
Κρύα η καρυδόπιτα ζεστό το σιρόπι .
Κρύο η καρυδόπιτα ζεστό το σιρόπι και σιροπιάζουμε -Αφήνουμε να πιεί το σιρόπι και να κρυώσει κι ετοιμάζουμε την κρέμα.
Κρέμα
Ετοιμάζουμε το garni χτυπώντας με το γάλα να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο να περιμένει.
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη κρατώντας μισή κούπα σε κατσαρόλα να βράσει.
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ και το άνθος αραβοσίτου στην μισή κούπα γάλα και το προσθέτουμε ανακατεύοντας στο γάλα της κατσαρόλας.
Mόλις δούμε και πήζει αποσύρουμε από την φωτιά .
Βάζουμε μια μεμβράνη να μην πιάσει πέτσα και όταν κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε το garni που το έχουμε κάνει σαντιγί με τα 100 ml γάλα.
Tην στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι!
Φωτό: