Καρυδωτά με κρέμα και σοκολάτα

Υλικά( 12 τεμάχια)

225 γραμμάρια αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (χωρίς κουταλιά)
πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο, κρύο
75 γρ. ξινή κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια

Κρέμα:
100 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό
1/2 κουτί βρασμένο ζαχαρουχο γάλα (dolce de letce)
+ 50 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
+ 30 γρ. σοκολάτα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ προσθέτοντας κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Με τα χέρια μου το αλέθω σε ψίχουλα μπορείτε να ζυμώσετε τη ζύμη σε ένα πλανητικό μίξερ με εξάρτημα φτερό, βανίλια ζάχαρη και αλάτι
Μετα ρίχνω το γιαουρτι ανακατεύω καλά και μαζεύω τη ζύμη σε ένα μπαλα την τυλίγω σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 με 1 2 ώρες
Τρίβω τη παγωμένη ζύμη σε χοντρό τρίφτη αμέσως σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και την απλώνω ομοιόμορφα σε όλο το ταψί σε μια λεπτή στρώση


Ψήνω 180° την ζυμη 25 λεπτά αφήνω να κρυώσει τελείως και με τα χέρια μου τριβω την ζυμη σε μπολ όχι πολύ ψιλά.

Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο 4- 5 λεπτά θα γίνει άσπρο και φουσκωτό σαν κρέμα
Χτυπάω το ζαχαρουχο με ένα μίξερ και το προσθέτω μια κουταλιά την φορα στο βούτυρο (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά κονιάκ εδώ) και το χτυπάω με μιξερ

Αναμειγνύω τα μπισκότα με τα καρύδια προσθέτω την κρεμα με το ζαχαρουχο και ανακατεύω καλά. Τώρα μπορείτε να σχηματίσετε τα καρυδωτα όπως βλέπετε στις φωτό.


Γεμίζω με την έτοιμη μάζα καλά πατημένη καλα αναποδογυρίζω σε ένα πιάτο και αφαιρώ το ποτηρι και την μεμβρανη


Συνολικά πήρα 12 κομμάτια βάζοντάς τα στο ψυγείο για 2 ώρες ή ολη τη νύχτα διακοσμώντας με σοκολάτα
Βάζω 30 γρ σοκολάτας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής δένω και τη βάζω σε ζεστό νερό όταν η σοκολάτα και λιώσει

κόβω τη γωνία και διακοσμώ. Βγήκαν νόστιμες τραγανές

Η Συνταγή είναι από το Рецепты Шобутинской Ольги

 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδωτά μόνο με 3 υλικά

Καρυδωτά

Καρυδωτά με μόνο 3 υλικά και 5 λεπτά για να σας ενθουσιάσουν από το πόσα εύκολα και γρήγορα γίνονται! Έχουν τη συνοχή των κλασικών γλυκών αμυγδάλου, μόνο που αντί για αμύγδαλα χρησιμοποιούμε ψιλοκομμένα καρύδια! Είναι πολύ νόστιμα! Λιώνουν στο στόμα σας και είναι φυσικά ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΙ, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ!
Μόνο καρύδια, ασπράδι αυγού και ζάχαρη… την οποία μείωσα στο μισό (ως συνήθως), αλλά είναι εξίσου γλυκά χωρίς υπερβολή, επίσης επειδή στη συνέχεια τα βουτάμε σε ζάχαρη άχνη! 😉

Για την επιτυχία, 2 πράγματα είναι σημαντικά:
👉 Προσθέστε το αυγό λίγο-λίγο κάθε φορά (μπορεί να μην το χρειαστείτε όλο)

👉 ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΊ ΑΠΌ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΌΣΟ ΕΊΝΑΙ ΑΚΌΜΑ ΜΑΛΑΚΑ!

Υλικά

300 γρ. καρύδια
150 γρ. ζάχαρη
65-70 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 2)

Ζάχαρη άχνη για τελείωμα

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα καρύδια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.Τα βάζουμε σένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο τ ασπράδια.
Μπορεί να μη το χρειαστεί όλο.Θα πρέπει το μείγμα μας να είναι σταθερό ώστε να πλάθεται.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού.Τα τυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Τοποθετούμε μία καρυδόψυχα από πάνω ασκώντας ελαφριά πίεση.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 175 C αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.Πρέπει να παραμείνουν μαλακά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τ αποθηκεύουμε σ ένα δοχείο.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ Tutti a Tavola

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΑφράτο Νηστίσιμο Σάμαλι με Ινδοκάρυδο: Γεύση που Θα σας Κολλήσει!