Καρυδωτά μόνο με 3 υλικά
Καρυδωτά με μόνο 3 υλικά και 5 λεπτά για να σας ενθουσιάσουν από το πόσα εύκολα και γρήγορα γίνονται! Έχουν τη συνοχή των κλασικών γλυκών αμυγδάλου, μόνο που αντί για αμύγδαλα χρησιμοποιούμε ψιλοκομμένα καρύδια!
Είναι πολύ νόστιμα! Λιώνουν στο στόμα σας και είναι φυσικά ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΙ, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ!
Μόνο καρύδια, ασπράδι αυγού και ζάχαρη… την οποία μείωσα στο μισό (ως συνήθως), αλλά είναι εξίσου γλυκά χωρίς υπερβολή, επίσης επειδή στη συνέχεια τα βουτάμε σε ζάχαρη άχνη! 😉
Για την επιτυχία, 2 πράγματα είναι σημαντικά:
👉 Προσθέστε το αυγό λίγο-λίγο κάθε φορά (μπορεί να μην το χρειαστείτε όλο)
👉 ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΊ ΑΠΌ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΌΣΟ ΕΊΝΑΙ ΑΚΌΜΑ ΜΑΛΑΚΑ!
Υλικά
300 γρ. καρύδια
150 γρ. ζάχαρη
65-70 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 2)
Ζάχαρη άχνη για τελείωμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα καρύδια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.Τα βάζουμε σένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο τ ασπράδια.
Μπορεί να μη το χρειαστεί όλο.Θα πρέπει το μείγμα μας να είναι σταθερό ώστε να πλάθεται.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού.Τα τυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Τοποθετούμε μία καρυδόψυχα από πάνω ασκώντας ελαφριά πίεση.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 175 C αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.Πρέπει να παραμείνουν μαλακά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τ αποθηκεύουμε σ ένα δοχείο.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ Tutti a Tavola