Μελομακάρονα τα νηστίσιμα

Υλικά

Σιρόπι
2,1/2φλ. νερό ζεστό
3-3,1/2φλ.ζαχαρη
1,1/4 φλ.μέλι
2-3 ξυλάκια κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση ή 1 λεμόνι
Να βράσουν για 4-5 λεπτά εκτός από το μέλι. Σβήνουμε την φωτιά και το βάζουμε, ανακατεύουμε να διαλυθεί.Κρυο το σιρόπι.

Για την ζύμη
1,3/4 φλ. ηλιέλαιο
3 κουταλιές Spry(φυτικός βούτυρο) τον λιώνουμε
1 φλ. ζάχαρη Τα χτυπάμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
1 κουταλάκι κανέλα κοφτά
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού(160γρ.) διαλύουμε μέσα 1 κουταλάκι κοφτό σόδα.
1/2 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. αμύγδαλα κουπανισμένα αδρά
1/2 φλ. σιμιγδάλι
7 φλ.αλεύρι Φαρίνα 00
2 κουταλάκια BP
καρύδια για την γέμιση

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε με το μίξερ ή με το χέρι με απαλές κινήσεις να γίνει απαλή και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 10 λεπτά Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας 30-40γρ. το καθένα. Βαζουμε στην μέση το 1/4 του καρυδιου.Τα τρυπάμε με πιρούνι 2-3 φορές για να απορροφήσει πιο καλά σιρόπι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε 1 λεπτο και τα βάζουμε στο σιρόπι. Τα πιέζουμε να πιάσουν παντού. Τα αφήνουμε 2-3,τα ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν τράβηξα σιρόπι. Τα βγάζουμε σε πιάτο. Τα ραντίζουμε με λίγο μέλι. Τα βάζουμε σε άλλο πιάτο που έχουμε βαλει σπασμένα αμύγδαλα ή καρύδια μαζί με λίγη κανέλα. Τα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Για να διατηρηθούν τα βάζουμε σε τάπερ. Κάθε στρώση βάζουμε λαδόχαρτο για να μην κολλάνε.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous

 

Προηγούμενο άρθροΣας αρέσουν τα Σπιτικά Αμυγδαλωτά ;
Επόμενο άρθροΠάστα ταψιού καραμέλα…θα γλείφετε τα δαχτυλά σας