Καρβελάκια γεμιστά με σάλτσα κοτόπουλου
Μου αρέσει πολύ η ιδέα να γεμίζω ψωμάκια με νόστιμες σάλτσες και το κοτόπουλο με τα μανιτάρια είναι ένας κλασικός συνδυασμός που ταιριάζει τέλεια.
Επίσης, μου αρέσει που η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γευστικό βραδινό ή μεσημεριανό.
Μπορώ να φανταστώ τα ζεστά, αφράτα ψωμάκια να σπάνε και να αφήνουν να ξεχυθεί η πλούσια σάλτσα κοτόπουλου.
Υλικά
400 g στήθος κοτόπουλου
200 γραμμάρια μανιτάρια
50 ml λευκό κρασί
50 g τυρί κρέμα
200 g κρέμα γάλακτος
100 g παρμεζάνα τριμμένη
1 καρβελι ψωμί (ή 10 μικρά ψωμάκια)
αλάτι, κύμινο, μαύρο πιπέρι, κάρυ και ρίγανη για γεύση
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν είναι ζεστό, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρασί, και το τυρι κρεμα.
Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε μέχρι να πήξει. Τέλος, καρυκεύεστε με μπαχαρικά.
Αφαιρέστε μέρος της επιφάνειας του ψωμιού και “σκαψτε” το εσωτερικό του. Γεμίστε το με την γέμιση.
Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα απο πάνω
και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στο φούρνο σε υψηλή φωτιά.
Συμβουλή:
Εάν αποφασίσετε να προετοιμάσετε το ορεκτικό για τους επισκέπτες, αντί ολόκληρου του ψωμιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά ψωμάκια ως μεμονωμένες μερίδες.