Μαρμελάδα Βερίκοκο

Η μαρμελάδα βερίκοκου είναι ένα υπέροχη και κλασική. Πολύ εύκολο να φτιαχτεί, είναι ιδανικό για γέμιση ή συνοδεύοντας επιδόρπια και πικάντικα τυριά.

Βασικά συστατικά για 4-5 βάζα.

2 κιλά ώριμα βερίκοκα
1,2 κιλά ζάχαρης
1/2 λεμόνι (χυμός)

Απαραίτητα.
Γυάλινα βάζα με βιδωτό καπάκι

Εκτέλεση

Αρχική προετοιμασία.

Πλύνετε καλά τα βερίκοκα και αφαιρέστε τον εσωτερικό πυρήνα.
Πριν φτιάξετε τη μαρμελάδα, φέρτε ένα δοχείο γεμάτο νερό στη φωτιά, βυθίστε τα βάζα που θα χρησιμοποιηθούν και βράστε τα για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Τελική προετοιμασία.

Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.
Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση.
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄.

ΤΩΡΑ μπορείτε να γεμίσετε τα βάζα, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα ή ένα κουτάλι, ρίξτε το μείγμα στα βάζα χωρίς να αφήσετε ίχνη μαρμελάδας στις σπύρες του βάζουν, όπου βιδώνεται το πώμα.
Μόλις γεμίσουν, κλείστε αμέσως και βάλτε τα ανάποδα, για να δημιουργήσετε το κενό.
Μετά από τουλάχιστον 12 ώρες ανάποδα (όσο περισσότερο μένει να ξεκουραστεί, τόσο καλύτερη) η μαρμελάδα είναι έτοιμη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές Μελιτζάνες με Κιμά, οι οποίες αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες
Επόμενο άρθροΙσπανική “ομελέτα” στο φούρνο με πατάτες και λουκάνικα…πλήρες γεύμα