Κασσιώτικο Πιλάφι με κανέλα

Το Κασσιώτικο Πιλάφι με κανέλα ειναι το καλυτερο ριζότο που προσφέρεται στο πανηύρι του Αη Φανούρη σε ολους!

Υλικά

1 κοτόπουλο 1.600 γραμμάρια περίπου ή
1 κιλό κρέας από σπάλα μοσχαριού ή από αρνί
1 κιλό ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια ½ κιλού
4 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι
Ρύζι τύπου καρολίνα
Βούτυρο γάλακτος ½ φλυτζάνι ή βιτάμ ή φυτίνη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα υλικά όλα μαζί με νερό και αφού ψηθεί το κρέας ή το κοτόπουλο σουρώνουμε και περνάμε από το μύλο των λαχανικών τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τα οποία προσθέτουμε στο ζωμό.
Μετράμε το ζωμό ανάλογα με την ποσότητα του πιλαφιού που θέλουμε να φτιάξουμε, ως ακολούθως: Για κάθε ποτήρι ρυζιού, 3 ποτήρια ζωμό. Πριν ακόμα απορροφήσει το ρύζι όλο το ζωμό το κατεβάζουμε από το μάτι του φούρνου για να μείνει και να “μελώσει” ενώ είναι ακόμα “αρκετό” το νερό. Περιχύνουμε το πιλάφι με καυτό τσιγαρισμένο καλά το βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως. Προσθέτουμε από πάνω από το πιλάφι κανέλλα (ή αν θέλει κανείς πιπέρι ή λεμόνι).

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!

Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο μεζέ. Τον Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!.  Απολαύστε τον σαν “μεζέ” με το κρασάκι ή τη μπυρίτσα σας, ή συνοδεύστε το με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα νοστιμότατο πλήρες γεύμα.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο μπουκίτσες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός 2 λεμονιών
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπερια πρασινη μεγάλη
μπαχάρι
ρίγανη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας μας, το σκουπίζουμε ελαφρώς σε απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μπουκιές.
Στη συνέχεια το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφού ροδίσει προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.
Αφού σωταριστούν και αυτά σβήνουμε με λευκό κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό.
Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ότι έχουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με ρύζι

Προηγούμενο άρθροΣουφλεδάρα με ταλιατέλες και ζαμπόν και χωρις κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροΑρνί ψητό στην γάστρα. Αυτή η συνταγή είναι τέλεια.