Κεφτεδάκια με πιπεριές και μελιτζάνες!

Υλικά

Τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελιδα σκόρδο
1 αυγό
4 με 5 κ σ νιφάδες βρώμης
μαϊντανό
δυόσμο αλάτι και πιπέρι
λίγο ξύδι και λάδι!

2 μέτριες μελιτζάνες
πιπεριές

Σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελιδα σκόρδο
1 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες (ή συσκευασμένη «ντομάτα στο ρεντέ»)
αλάτι-πιπέρι
1 κγ πελτέ ντομάτας
λάδι

Εκτέλεση

Τα κεφτεδάκια κλασικά μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ένα μεγάλο κρεμμύδι σκόρδο, αυγό νιφάδες βρώμης μαϊντανό και δυόσμο αλάτι και πιπέρι
λίγο ξύδι και λάδι ! Τα πέρασε λίγο από το τηγάνι

Τηγανισα και λίγο της μελιτζάνες και πιπεριές,έκανα μια σάλτσα με ένα μικρό κρεμμύδι σκόρδο ντομάτα αλάτι πιπέρι λίγο πελτέ ντομάτας λάδι,
την βράζω λίγα λεπτά και βάζω τα λαχανικά και επάνω τα κεφτεδάκια λίγο νερό και τα βράζω δέκα λεπτά με δεκαπέντε να μείνουν με το λάδι του!

Καλή όρεξη σε όλους μας ! 

Η Συνταγή είναι της κας Ασημινα Σταθης Κατρανης

 

Προηγούμενο άρθροΣπανακοπρασόπιτα: Η βασίλισσα των ελληνικών χορτόπιτων
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σούπα με πράσο για ζεστή ψυχή – θρεπτική, αρωματική και πολύ νόστιμη.