Τα κεφτεδάκια σε σάλτσα με μοτσαρέλα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την κλασική γεύση των κεφτέδων με την πλούσια υφή της μοτσαρέλας. Η μοτσαρέλα, λιώνοντας, προσθέτει μια κρεμώδη υφή και μια γαλακτώδη νοστιμάδα που απογειώνει το πιάτο. Εγώ τα σερβίρω με ζεστό πουρέ ή μακαρόνια και μια δροσερή σαλάτα.
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
½ κιλό ψαχνό μοσχαρίσιο κιμά,
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο,
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικά),
½ φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα (καλύτερα ψωμί με προζύμι) αλεσμένη στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ,
2 κουταλιές κόκκινο, ξηρό κρασί,
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό,
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι,
1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο,
λίγο ελαιόλαδο,
Σάλτσα ντομάτας
400 γρ ελαφρά Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (passata)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
2 μπαλες Μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Βάζετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψίχουλα του ψωμιού, το κρασί, το μαϊντανό ή το βασιλικό, το τριμμένο τυρί και το αβγό σε ένα μπολ. Προσθέτετε αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
Ύστερα, λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο τις παλάμες σας και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα κρατάτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πάρτε ένα μεγάλο ταψί ή πήλινα και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του χαρτιού ψησίματος. Βάλτε σταδιακά τα κεφτεδάκια σας σε χαρτί ψησίματος.
Όταν τελειώσετε, ψήστε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Βάλτε επίσης λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μαζί.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα από κάτω από τα κεφτεδάκια και περιχύνουμε με σάλτσα τα κεφτεδάκια.
Ξαναβάζουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στο φούρνο και τα αφήνουμε να ψηθούν στους 170°C σε στατικό φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τη μοτσαρέλα σε φέτες. Όταν πήξει η σάλτσα ντομάτας σβήνουμε το φούρνο.
Τοποθετήστε μία ή δύο φέτες μοτσαρέλα σε κάθε κεφτεδάκι στο φούρνο.
Ξαναβάζετε τους κεφτέδες στο φούρνο για λίγα λεπτά να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σας στο φούρνο θα είναι μαλακά, νόστιμα σαν πίτσα και σούπερ.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα κεφτεδάκια σας ακόμα πιο νόστιμα:
- Κρασί: Η προσθήκη κρασιού στο μείγμα του κιμά βοηθά να μαλακώσει το κρέας και να δώσει ένα πιο πλούσιο άρωμα.
- Ψωμί: Το ψωμί με προζύμι προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση στα κεφτεδάκια και τα κάνει ακόμα πιο αφράτα.
- Μοτσαρέλα: Προσθέστε τη μοτσαρέλα στο τέλος, όταν το φαγητό έχει ψηθεί, για να λιώσει όμορφα και να μη στεγνώσει.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με πατάτες, ζυμαρικά ή πουρέ για ένα πλήρες γεύμα.
Καλή Απόλαυση











