Γιουβέτσι με κεφτέδες

Πεντανόστιμο Γιουβέτσι με κεφτέδες σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και στο επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

  • Πλούσια γεύση: Η σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με μπαχαρικά και μυρωδικά, αγκαλιάζει τα κεφτεδάκια και το κριθαράκι, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που μένει αξέχαστη.
  • Χορταστικό: Το γιουβέτσι με κεφτέδες είναι ένα πλήρες γεύμα που χορταίνει ακόμα και τους πιο πεινασμένους.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας υλικά, όπως λαχανικά ή τυρί.

Συνολικά, το γιουβέτσι με κεφτέδες είναι ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή για να ζεσταθείτε τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερη γεύση.
  • Μπορείτε να ψήσετε το γιουβέτσι στο φούρνο ή να το μαγειρέψετε στην εστία.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό λαχανικών ή κρέατος στη σάλτσα.
  • Σερβίρετε το γιουβέτσι με φέτα, ψωμί και μαϊντανό.

Υλικά

Για τους κεφτέδες
750 γρ κιμάς μοσχαρίσιος,
2 κρεμμύδια τριμμένα,
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και τριμμένο,
σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο ούζο
λάδι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο λάδι
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σκόρδο ψιλοκομμένο
φρέσκες ντομάτες
πελτές ντομάτας
αλάτι – πιπέρι
1 πακέτο κριθαράκι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τους κεφτέδες και βάζουμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και αφού έχουμε τηγανίσει τους κεφτέδες τους ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κριθαράκι, έτσι μένει σπυρωτό.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τους κεφτέδες, προσθέτουμε νερό ζεστό και ρίχνουμε και το κριθαράκι.
Ψήνουμε μέχρι να μελώσει (να είναι ζουμερό).

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Γιουβέτσι Μανιτάρια

Υλικά

350 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια σε φέτες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες
50 γραμμάρια λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
750 γραμμάρια ζεστό νερό
ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα.
Το προσθέτουμε κι αυτό στο πήλινο σκεύος με τα μανιτάρια μαζί με το νερό.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε με

Η Συνταγή είναι της κας Aigli Marnerou

Προηγούμενο άρθροΗ Βασίλισσα των Σουπών: Μοσχαροσούπα
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την τέλεια κρεατόπιτα: μυστικά και tips από την γιαγιά!